Stillen

Beste eetstoornis, ga alsjeblieft nog een beetje dichter bij me weg

Stichting Theater, Zorg en Welzijn  ontwikkelde samen met een jonge, ervaringsdeskundige theatermaker een voorstelling over eetstoornissen.

Stillen

Stillen is een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaker Maartje Wikkerink (Theatergroep Nachtbaard) maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten.

 

 

Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten te hanteren.
Een moeilijk gevecht waarbij terugval en destructieve gedachtes op de loer liggen, maar waar ook perspectief wordt geschetst op een ander –beter- leven.
Maartje speelt een authentiek verhaal waarin de verschillende fases van herstel herkenbaar zijn. Ze maakt gebruik van getekende figuren en projecties om beeld te geven aan de irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek.  Leidende thema’s in de voorstelling zijn: de scheiding tussen verstand en gevoel (hoofd en lijf), angst en vervulling.

Tegelijkertijd is Stillen een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te zien en te blijven vechten en hopen voor de volledige terugkeer van deze persoon.

Stillen is speciaal geschikt voor mensen die een eetstoornis hebben of hiervan hersteld zijn, voor  partners, ouders en professionele hulpverleners.

Speelperiode vanaf oktober 2014

Informatie en boekingen: www.stillen.nl

 

Met dank aan:

Joeri van Veenendaal, Eva Nortier, Fabian Pikula, Meike van den Akker, geïnterviewde lotgenoten, Dr. A. A. (Annemarie) van Elburg, Scarlet Hemkes, Eliane Attinger, Carmen Netten en medewerkers Human Concern.

En de steun van VSB Fonds, Stichting Fonds Eetstoornissen, Stichting Woudsend 1816, SKAN Fonds en Stichting Social Run.

VSBfonds

 

Stichting Woudsend

    

 

Human Concern

 

Steun de ontwikkeling van Stillen met een donatie via Just Giving

Steun de ontwikkeling van Stillen ook met een donatie via Just Giving

 

 

 

 

 

Zie je mogelijkheden dit initiatief te ondersteunen? Wil je op de hoogte blijven?We horen het graag!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s